Hulpaanbod in de regio

Wat doet het Mobiel Behandelteam?

Het Mobiel Behandelteam (MBT) is een ambulant team dat langdurende interventies op maat biedt in de thuisomgeving van de cliënt voor psychiatrische problemen. Het doel is het ondersteunen van personen met een complexe chronische psychiatrische problematiek zodat die thuis kunnen blijven wonen en zodat die zoveel als mogelijk hun rollen in de maatschappij weer kunnen opnemen. Het team is multidisciplinair samengesteld en bestaat uit een psychiater, een therapeutisch coördinator/psycholoog, psychiatrisch verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en ergotherapeuten.

Doelgroep?

Volwassenen (18-65j) met een complexe chronische psychiatrische problematiek die in Beernem, Brugge, Jabbeke, Oostkamp, Torhout, Zedelgem, Zuienkerke, Ichtegem, Koekelare, De Haan, Blankenberge, Knokke-Heist of Damme wonen.

Wie kan aanmelden?

GGZ-actoren kunnen rechtstreeks aanmelden.

Huisartsen en eerstelijnsvoorzieningen dienen eerst het Psychiatrisch Expertise Team te contacteren.   

Hoe aanmelden?
 
Via het aanmeldingsformulier. Klik hier om dit formulier te downloaden.
 
Sedert eind 2017 hebben we een wachtlijst. In sommige situaties loopt de wachttijd op tot enkele maanden. Contacteer ons gerust voor de concrete informatie omtrent jouw aanmelding.
 
We gaan als volgt om met de aanmeldingen. De aanmeldingen worden geregistreerd in onze database. Die database is gesorteerd volgens chronologie van de aanmelding in combinatie met de woonplaats van de cliënt(e).  Bij het ontvangen van de aanmelding nemen we geen contact op met de aanmelder, noch met de cliënt(e).
Op het moment dat er een begeleidingsplaats beschikbaar komt, contacteren we de aanmelder om de intake te plannen.
Het intakegesprek vindt plaats ten huize van de cliënt(e), samen met die cliënt(e) en nuttige of nodige mensen uit het informeel of professioneel netwerk, de aanmelder en de intaker van het MBT en de beschikbare trajectbegeleider. Bij inclusie kan de begeleiding onmiddellijk opgestart worden. 
 
 
 

Informatie nodig?

Telefonisch via 0492/73.84.83 tijdens de kantooruren
of
via e-mail naar dominique.degrande@netwerkggzregionw-vl.be.

Wat kan u verwachten?

De trajectbegeleider van het Mobiel Behandelteam begeleidt het herstel van de cliënt op verschillende levensdomeinen. Zo focust men onder meer op wonen, werk, dagbesteding, zelfzorg, relaties en administratieve ondersteuning. Veel aandacht gaat uit naar de verdere uitbouw van het netwerk. Het Mobiel Behandelteam onderhoudt intensieve contacten en werkt nauw samen met de huisarts, mantelzorgers, thuiszorgdiensten en andere betrokken zorgvoorzieningen uit het netwerk.

Meer info

Folder Mobiel Behandelteam
Artikel rond de werking van het Mobiel Behandelteam