Het netwerk

Het Netwerk getuigt...

Enkele inspirerende quotes van leden uit het netwerk:

"De instituties zelf gaan we misschien niet kunnen verplaatsen, maar de hulpverleners zelf kunnen het verschil maken door met de cliënt op pad te gaan om die tot aan de voordeur van de zorginstelling te krijgen. Soms zullen ze daarbij buiten de lijntjes moeten kleuren"

"Ik gebruik graag het beeld van de tandem. Samen op weg. De cliënt vooraan en de hulpverlener vanachter."

"Het gaat misschien trager, maar ik heb wel het gevoel dat we uiteindelijk verder zullen geraken."

"Het is opmerkelijk hoe weinig we vertrouwd zijn met elkaars werking. Gelukkig is dit stilaan aan het veranderen. Het is misschien geen wondermiddel, maar het is toch alvast een eerste kleine stap vooruit."

"Er is zoveel bezig binnen het netwerk. Het is moeilijk om het overzicht te bewaren. Zelfs als je in een mobiel team werkt is het moeilijk om alle evoluties op te volgen." (n.a.v. de vele projecten die op de netwerkmarkt werden voorgesteld)

"We kunnen misschien nog geen heel concrete stappen zetten, maar door gewoon te luisteren naar elkaars perspectief is het al een mooie start. We gaan hier buiten met meer begrip voor elkaars situatie (hulpverleners uit 1elijn & GGZ die met elkaar in dialoog gaan)"

"Ik vond het wel straf dat wij (als hulpverleners) ditmaal naar de familieleden luisterden die ons het één en ander te zeggen hadden... en terecht" (n.a.v. familieforum)

"Het opvallendste vond ik de talrijke aanwezigheid én participatie van ervaringsdeskundigen. Dat is een sterke evolutie" (n.a.v. netwerkdag)

"Gedeelde verantwoordelijkheid over "onze" cliënt...Daar draait het uiteindelijk allemaal om. Dat is de kern van de zaak."

"De mobiele teams mogen geen nieuwe 'eilandjes' worden. De brug moet gemaakt worden met de bestaande GGZ-organisaties. Dat vraagt voortdurende inspanningen."

"Netwerken vraagt véél vergadertijd. Maar het is een fase waar we nu éénmaal door moeten om elkaars vertrouwen te winnen."

"Het enthousiasme is wat gaan liggen. De 'shwung' van de start is wat weg. Het netwerk moet nu doorheen een moeilijke fase."

"Er wordt niet gediscussieerd, maar gedebatteerd. Er zijn geen conflicten, maar visieverschillen"

...

Herkenbaar? Wil jij ook iets kwijt? Mail het naar info@netwerkggzregionw-vl.be en dan valt jouw reactie binnenkort te lezen in deze rubriek.